Elindult az „Út a jövőbe” program a KKV-k fejlesztésének támogatására

Október 7-től elérhető az „Út a jövőbe” pályázat, amely kiemelten azokat a vállalkozásokat segíti, amelyek célja a termelékenységük növelése és mindezt a meglévő munkavállalók képzettségi szintjének növelésével, valamint magasabb hozzáadott értékű termékek létrehozásával kívánják elérni.

A program a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását a kkv-k kapacitásbővítő és technológiai beruházásainak támogatásán keresztül segíti.

A támogatás többek között új eszközök, gépek beszerzésére, az új technológia kialakításával kapcsolatos ingatlan beruházásra vagy akár szellemi termékekre is fordítható.

Az igényelhető összeg 10 és 150 millió forint között alakul, de hátrányos helyzetű térségben megvalósuló beruházás esetén akár 200 millió forint is lehet. A támogatás vissza nem térítendő mértéke elérheti az 50%-ot is.

A pályázatra magyarországi székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkező mikro-kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek

  • legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek,
  • a beruházást legkorábban a támogatási igény benyújtását követő napon kezdik meg,
  • legkésőbb december 31.-ig megvalósítják a fejlesztéseket.

Az alábbi kötelezettségek vállalásával nyújtható be támogatási kérelem:

  • Bértömeg növelése: A pályázó vállalja a technológiai fejlesztéssel érintett beruházás útján a bértömeg növelését, évente 10%-os béremelést hajt végre a beruházás befejezését követő harmadik üzleti év végéig.
  • Munkavállalók képzése: A pályázó vállalja, hogy a beruházással összhangban szükség esetén biztosítja a munkavállalók képzését az alkalmazott technológia magas színvonalú használata érdekében.
  • Fenntartási kötelezettség: A munkáltató vállalja, hogy a beruházással létrehozott termelő kapacitásokat, technológiai fejlesztéseket, ingatlant a beruházás befejezésétől (üzembe helyezés időpontjától) számított harmadik üzleti év végéig folyamatosan fenntartja és működteti az adott régióban.
  • Foglalkoztatási kötelezettség: A pályázónak vállalnia kell a beruházás megvalósítását követően a pályázat benyújtása előtti 12 hónapban foglalkoztatott munkavállalója átlagos statisztikai állományi létszámára és az esetlegesen a beruházáshoz kapcsolódó létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámára együttesen vonatkozóan legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget (az éves átlagos statisztikai állományi létszámot megtartva).

A pályázatot 2019. október 7-től 2020. február 29-ig lehet benyújtani.

Bővebb információ és az ingyenes előminősítés miatt vegyék fel velünk mielőbb a kapcsolatot!